In 2017 loop ik al een tijdje rond met het idee een kunstexpositie te organiseren bij KLM. In die tijd ontmoet ik in Johannesburg Charlotte van den Berg. We komen aan de praat en vertellen elkaar onze ambities en spreken af dat als de ideeën meer vorm krijgen we weer contact met elkaar zullen opnemen.

Zo gezegd, zo gedaan en zo hebben we met nog twee collega’s uiteindelijk vijf exposities voor KLM mogen organiseren.  We hebben dit gedaan op eigen initiatief en in eigen beheer.  De exposities zagen er uit om door een ringetje te halen en het leek of ze door een ingehuurd bedrijf gerealiseerd te waren. 

 

“Het is vernieuwend voor een groot bedrijf om te kunnen laten zien wat je personeel in zijn mars heeft. Er zijn zo veel luchtvaartmaatschappijen, maar een maatschappij die een gezicht laat zien, de mens achter het bedrijf, maakt het uniek. Dat heeft meerwaarde!”

 

De ervaring van het organiseren van kunstexposities hebben we meegenomen en het idee ontstaat voor Art2Date. Wat we bij KLM hebben laten zien kunnen we ook bij andere bedrijven. De KLM kunstenaars hebben we meegenomen. 

 

“Elke kunstenaar wil graag zijn werk tonen en we denken dat dit een leuke manier is.”

 

De eerste opdracht is binnen! Oktober 2022 is er woonmaand bij de Ruijter meubel in Cruquius. Er wordt dan ook een kunstroute georganiseerd.